Over Voor Anker

Ik wil me graag aan u voorstellen:

ik ben Emi Benning-de Groot.

Sinds 1983 ben ik werkzaam in het onderwijs. Ik heb heel wat kinderen in het basisonderwijs les gegeven. Tijdens mijn werk heb ik het altijd erg belangrijk gevonden om zoveel mogelijk persoonlijke aandacht en tijd aan de kinderen te geven. Het is mijn overtuiging dat kinderen zich het beste ontwikkelen wanneer ze onderwijs op maat krijgen, onderwijs dat aansluit op hun persoonlijke situatie. Kinderen die zich goed voelen en zelfvertrouwen hebben komen ver. Dit geldt uiteraard ook voor volwassenen!

Ik heb door de jaren heen ook veel kinderen en volwassenen individueel lesgegeven. Tijdens mijn werk ervaar ik dat extra tijd en aandacht goed werkt. Maar ook dat deze tijd helaas niet altijd in de klas door de juf of meester gegeven kan worden!  Hoezeer de leerkrachten ook hun best doen. De klassen zijn vaak groot en er zitten kinderen in de klas die extra zorg nodig hebben. Of het nu gaat om extra rekenbegeleiding, leesbegeleiding of begeleiding op het gebied van spelling  : individuele professionele aandacht kan veel verschil maken!

Met Voor Anker wil ik graag aan kinderen en volwassenen een ‘veilige haven’ bieden, waar ze hun anker kunnen uitgooien om later de reis met extra kennis en meer zelfvertrouwen voort te kunnen zetten.